Retreat yourself – 3 tips om jezelf te verwennen

Kun je wel wat rust in je leven gebruiken, maar heb je geen tijd (of geld) om daarvoor een paar weken in een te duur  exotisch resort door te brengen? Geen nood! Je hoeft niet ver te reizen om jezelf te vinden en helemaal zen terug te keren naar je dagelijkse leven.

Houd het lekker simpel: trakteer jezelf regelmatig op een verwendag. Gewoon thuis. Saai? Nee hoor, we geven je enkele tips om je te inspireren.

Cadeau aan jezelf: het is jouw dag

Op deze verwendag doe je lekker de hele dag waar jij zin in hebt. Het is jouw dag. Jij bepaalt hoe jij deze dag door wilt brengen. Dus: waar heb je zin in? Lekker luieren, settelen op de bank met een goed boek en een warme kop thee of heb je juist zin om jezelf in het zweet te werken? Het is aan jou. Deze speciale dag is een cadeau aan jezelf en jij weet als geen ander wat je nodig hebt.

Even lekker offline: houd een social media detox

Wist je dat we tegenwoordig ruim 3 uur per dag aan social media en internet besteden? Onze hersenen zijn overactief en hebben af en toe ook wat rust nodig om al die prikkels te verwerken. Gun jezelf een digitale detox zodat je helemaal tot jezelf kunt komen. Even geen afleiding en prikkels van buitenaf. Zet je mobiele telefoon tijdelijk uit en reken af met je Facebook-verslaving.

Laad jezelf op met frisse inspiratie en inzichten door stil te staan bij je gevoelens, verlangens en je dromen. Wat vind jij belangrijk in je leven en waar wil je minder tijd aan besteden? Zeg vaker ‘nee’ tegen de dingen waar je geen goed gevoel bij hebt of die je doet uit schuldgevoel of plichtsbesef. Het is jouw leven en het is jouw kostbare tijd. Hoe wil je jouw leven doorbrengen?

Verwen je lichaam: houd een spadag

Je lichaam werkt elke dag hard om je te ondersteunen, daar mag je best iets voor terug doen. We weten allemaal wel dat we zo gezond mogelijk ‘moeten’ eten, maar we kunnen ons lichaam ook op een andere manier verwennen. Bijvoorbeeld met een spadag. Gewoon lekker thuis!

Trek wat grote zachte badhanddoeken uit de kast en maak je badkamer sfeervol door geurkaarsen en rustgevende muziek op te zetten. Scrub je lijf, smeer je huid in met geurende olie en geef je haar extra aandacht met een haarmasker. Ga je liever de deur uit? Boek een dagje sauna inclusief massage als je daar blij van wordt.

Soulfood: voeding voor lichaam en geest

Het leven is toch niet alleen maar bedoelt om te werken, je rekeningen te betalen en je verplichtingen na te komen? Maak ruimte in je leven voor je dromen, wensen en verlangens. Voed jezelf. Niet alleen met gezonde voeding, maar ook met voeding voor je ziel. Waar word je blij van? Wanneer maakt je hart een sprongetje? Waar krijg je energie van? Wat inspireert je?

Misschien wil je de dag wel beginnen met een heerlijk ontbijt. Of heb je zin om een boek te lezen, te dansen of een strandwandeling te maken. Al begin je de dag met 10 minuten voor jezelf waarbij je iets doet wat jou voedt. Begin de dag met iets waar je blij van wordt.

Houd het lekker simpel en luchtig. Het gaat om de kleine stappen die je elke dag kunt maken om dichter bij je dromen te komen. Waar heb je vandaag zin in en wat kun je doen om jezelf dat te geven? Kortom: retreat yourself!

Behoefte aan nog meer tips en inspiratie om jezelf te verwennen? Lees dan het mooi vormgegeven boek Retreat Yourself (voor een gezond en gelukkig leven) van Willemien van Egmond. Je kunt het boek hier bestellen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren